Американські панкейки

Американські панкейки, рецепт яких є в безлічі варіантів – відмінний сніданок для тих, кому хочеться чогось солодкого зранку. Панкейки чимось нагадують наші традиційні млинці, з тією лише різницею, що смажаться вони без олії, а для досягнення пишності тіста використовується розпушувач.

Рецептів американських панкейків дуже багато – є бананові, яблучні, цільнозернові, кукурудзяні і навіть з беконом, сиром або рибою.

Американські панкейки: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 1 склянка
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Молоко – 1 стакан
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Сіль – ½ чайної ложки
  • Розпушувач – 1 пакет
  • Рослинна олія – ​​2 столові ложки

Як готувати:

Яйця, цукор і сіль збий в густу піну.
Дай частину молока, продовжуючи збивати. Поступово всип половину борошна і вимішуй, щоб не було грудок.
Додай молоко, що залишилося і також поступово всипай борошно, продовжуючи збивати.
Додай розпушувач в тісто і перемішай.
Прогрій сковороду, змасти її невеликою кількістю олії тільки для першого панкейку. Зменш вогонь.
Кожен панкейк обсмажуй з одного боку, поки бульбашки не почнуть лопатися. Потім переверни і смаж ще хвилину.
Панкейки готові. Подавай з медом, сиропом, згущеним молоком, шоколадною пастою і / або будь-якими фруктами, джемами, морозивом та топінгами.

Шоколадні панкейки без олії

Інгредієнти:

  • Цільнозернових борошно – 1/2 склянки
  • Кукурудзяна або вівсяне борошно – 1/2 склянки
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Какао-порошок – 3 чайні ложки
  • Молоко – ¾ склянки
  • Тростинний / кокосовий цукор – 1 столова ложка
  • Розпушувач – 1 пакет
  • Сіль – щіпка

Як готувати:

Змішай в мисці всі сухі інгредієнти.
В іншій мисці збий яйця до утворення піни, додай молоко і продовжуй збивати.
Додай в молочно-яєчну масу суху суміш поступово, постійно перемішуючи тісто вінчиком, щоб не було грудок.
Виміси= гладке тісто, по консистенції воно має нагадує густу сметану.
Розігрій сковороду, змасти її невеликою кількістю олії для першого млинця. Потім зменш вогонь.
Смаж панкейки на середньому вогні по вищеописаній схемі.
Подавати шоколадні панкейкі можна з кленовим сиропом, шматочками фруктів або під густим йогуртом – все залежить від твого смаку.

Дієтичні панкейки без борошна і цукру

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 1 стакан
  • Кефір – 1 стакан
  • Яйце куряче – 2 штуки
  • Розпушувач – 1 пакетик

Як готувати:

Подрібни вівсяні пластівці до консистенції цільнозернового борошна. Змішай з розпушувачем. При бажанні можна додати корицю або ванільну есенцію.
Збий в окремій мисці яйця до утворення пишної піни.
Поступово введи до яєць кефір, не перестаючи збивати.
Додай в яєчно-кефірну суміш борошно, постійно помішуючи, щоб не було грудок. Має вийти тісто по консистенції трохи густіше, ніж на оладки.
Розігрій сковороду, змасти олією, зменш вогонь до середнього рівня.
Випікай панкейки за описаною схемою.
Кожен млинець повинен вийти рум’яним і пишним.
Подавати з густим йогуртом і фруктами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *