Система освіти в Сінгапурі

Сінгапур стає все більш привабливим напрямком не тільки в сфері туризму, а й освіти. Все більше іноземних абітурієнтів приїжджають сюди, щоб вивчити англійську або китайську мови, здобути вищу освіту.

Місцеві вузи пропонують сильні академічні програми з міжнародного бізнесу, менеджменту, математики та природничих наук. Навчання для іноземців платне, але все одно в кілька разів менше, ніж в тій же Англії. Незважаючи на те, що Сінгапур перейняв її систему освіти.

Ще одна хитрість для тих, хто хоче отримати якісну освіту, але за менші гроші: в Сінгапурі багато філій європейських, американських і британських університетів, після закінчення яких ви отримуєте такий же диплом, що і в цих країнах. А тепер конкретика.

Система освіти в Сінгапурі

Шкільна освіта в Сінгапурі

Початкова освіта – з 6 до 12 років
Середня освіта – з 12 до 17 років

У цій країні початкова освіта є обов’язковою і практично безкоштовною. Школи стягують невелику плату в розмірі 13 $ на організаційні витрати. На відміну від української системи освіти, яка орієнтується на загальні освітні стандарти, сінгапурські школи беруть до уваги рівень розвитку школярів.

Тому в 4 класі хлопці розбиваються на групи за рівнем знань, інтересам і інтенсивності навчання. У такому складі вони вчаться аж до 6 класу, в кінці якого складають іспит PSLE ​​для переходу в середню школу. Від результатів цього іспиту залежить, де дитина буде вчитися, інтенсивність програми і спеціальність.

Середня школа в Сінгапурі триває 4 роки. По її закінченні школярі здають іспити на отримання сертифікату А-рівня для вступу до університету, або О-і N-рівня для отримання середньої спеціальної та технічної освіти.

Сертифікат N-рівня показує задовільний рівень знань учнів, О-рівня – звичайний рівень знань, а А-рівень – просунутий.

Вища освіта в Сінгапурі

Після отримання сертифіката О-рівня студент вступає на доуніверситетську підготовку, тривалістю 2 -3 роки. Такі програми дозволяють скласти іспит на А-рівень і вступити до університету.

Випускники середньої школи з сертифікатом О-рівня можуть не навчатися на доуніверситетську підготовку, а відразу вступити в Технічний інститут. Тривалість навчання там становить 2 роки, а по закінченні випускник отримує диплом, який є дійсним тільки на території Сінгапуру.

В іншому, система освіти Сінгапуру дуже схожа на Британську: бакалаврат – 3 роки, магістратура – 1 рік. Але вартість набагато нижча: 1 рік навчання обійдеться в середньому від 3 000 $ в залежності від обраної спеціальності, в той час як у Великобританії розцінки починаються від 9 000 £.

Вступ до вузу

Щоб вступити в сінгапурський вуз, іноземному студентові, так само як і в Англії, потрібно пройти програму підготовки University Foundation. За 9 місяців випускники готуються до вступу в університет: підвищують рівень мови, вивчають академічні предмети, вчаться правильно писати есе і курсові роботи, готуються до здачі міжнародного іспиту IELTS і вивчають навички критичного мислення.

Студенти EF після закінчення навчання отримують сертифікат IELTS і сертифікат про закінчення University Foundation, з яким університети-партнери компанії беруть студентів без іспитів.

Вимоги до вступу

Для надходження в сінгапурський вуз іноземному студентові необхідно:

Сертифікат про закінчення University Foundation
IELTS (> 6.0), на магістратуру – не нижче 6.5
Атестат про закінчення середньої школи

У Сінгапурі англомовна система освіти, тому знати китайську мову не обов’язково. Після закінчення випускники отримують диплом міжнародного зразка, який дійсний в інших країнах.

Тепер у вас є вся інформація, яка допоможе визначитися, вступати до вузу в Сінгапурі або все ж вибрати дорожчий аналог в Англії. Не маю нічого проти британської освіти, але якщо якість рівноцінна, чому б трохи не зекономити?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *