Еміграція: як змінюється ваше життя в іншій країні

Переїзд за кордон – одне з найбільш страшних і одночасно хвилюючих пригод в житті. Все кардинально змінюється – і ми говоримо зовсім не про різні поштові марки.

«На мій погляд, занурення в нову культуру позбавляє від забобонів»
(C) Девід Седаріс

ТАМ, ДЕ ВАШЕ СЕРЦЕ

Переїхавши за кордон, ви відчуєте особливий досвід: у вас буде дві адреси, дві валюти в гаманці, ви будете говорити на двох мовах. Ви завжди будете частиною двох світів – старого і нового будинку. Звичайно, з плином часу, почуття присутності двох різних світів у вашому житті притупляється, але завжди спливають старі повідомлення, відправлені батькам або «коробки спогадів», що зберігаються в підвалі.

ПОСИЛКИ ДОДОМУ

Таких же смачних малосольних огірочків, які робить ваша бабуся або запаморочливих компотів від мами ви ніде не купите. Цінуйте посилки від домашніх і відправляйте їм у відповідь щось цікаве зі свого нового будинку. Обмін їжею допоможе вам відчувати себе ближче один до одного.

«Можливо, ви знайдете спосіб ненадовго відключити свої почуття, адже розумом будете розуміти, що після «до побачення» завжди настане «привіт ».

ДРУЖБА

Існують відносини на відстані? Для любові чи дружби це завжди випробування – ви не бачите одне одного, пропускаєте багато пам’ятних дат і моментів, що робить відносини міцнішими. У вас є два варіанти: розлучитися назавжди або навпаки зблизитися. Вам належить вирішити, чи хочете ви зберегти дружбу чи ні. Якщо відповідь позитивна, то ви швидко навчитеся робити все можливе і неможливе, щоб залишатися на зв’язку з коханими.

ТРУДНОЩІ

Звичайно, життя на березі океану дивовижне. Але це таке ж життя, як і в будь-якому іншому місці. Вам також доведеться платити податки, ремонтувати засмічені туалети і скаржитися на погоду. Переїзд в іншу країну зовсім не означає, що всі ваші проблеми залишаться позаду.

ПОЧУТТЯ ПРОВИНИ

Згадайте обличчя вашої мами, коли вона дізналася, що ви не прийдете додому на недільний вечерю, хоча і обіцяли провести вечір в колі родини тиждень тому. А тепер уявіть обличчя, коли вона дізнається, що ви не зможете приїхати додому на Різдво, тому що у вас немає вільного часу або всі квитки розкуплені. Швидше за все у вас не буде можливості часто відвідувати своїх батьків, що затьмарить ваші рідкісні поїздки додому почуттям провини.
Тому частіше спілкуйтеся з батьками по телефону, скайп або WhatsApp.

«Спілкуйтесь з батьками, використовуючи сучасні технології»

З кожним днем ​​ви все більше будете походити на місцевих жителів. Розпочнеться це з вивчення місцевої мови, хоча спочатку вам буде важко розуміти мову. Через деякий час ви дізнаєтеся, коли краще піти в магазин, щоб купити продукти чи одяг за найнижчими цінами, де варять найкращу каву де продають дуже смачні еклери.

Можна довго сперечатися про те, що ж таке будинок, і що визначає його місцезнаходження: місце народження, улюблені люди або ваше серце. Тільки перш, ніж ви зважитеся на переїзд в іншу країну, усвідомте, що вам і вашим близьким доведеться пережити.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *