Як отримати візу в Америку

Ви вирішили відправитися в Америку, але не знаєте, як отримати візу? Деякий час по прийнятті такого рішення займає пошук інформації по з’ясуванню локації посольства – Embassy / консульства – Consulate і питання документів, які туди надаються. Основним положенням при цьому буде наявність дійсного закордонного паспорта (бажано надання і старого закордонного паспорта теж, він ілюструє передісторію ваших подорожей і благополучно виданих віз), вам також буде потрібно підтвердження фінансової спроможності. Отримавши і оформивши необхідні дані, ви переходите до стадії практичної реалізації проекту і заповнюєте анкету – Application form. Всі без винятку джерела інформації з питання спілкування з посольствами настійно радять під час заповнення анкети бути уважним, точним, чесним і ретельно стежити за правилами транслітерації при написанні кожного імені власного, особливо відзначаючи при цьому, що в результаті написання, наприклад, вашого імені в анкеті і вашому закордонному паспорті може і не співпасти, проте цей момент залишається на розсуд візового офіцера, але дотримання правил транслітерації, встановлених американським імміграційним відомством вам безсумнівно зарахується.

Поводитися під час співбесіди – Interview слід доброзичливо, відкрито, спокійно і чесно, ваші особисті якості безпосередньо впливають на сприятливий результат і позитивне рішення по візі.

Візовий офіцер під час співбесіди задає питання згідно конкретної ситуації з конкретним здобувачем, тому ні типових, ні універсальних сценаріїв бесіди немає, є ряд прикладів з досвіду консультантів візових агентств, отриманих ними в свою чергу з досвіду успішно або неуспішно минулих інтерв’ю претендентів, деякі приклади можна також знайти на профільних сайтах американських консультаційних агентств з питань імміграції в США, однак потрібно ясно розуміти, що перевіряють під час розмови в посольстві саме вас, вашу чесність і достовірність відомостей, які ви надаєте в анкеті. Шахрайство,  підроблення, і манеру «треба бути хитріше», ретельно вкладені для успішного життя серед типажів, вихованих таким же чином, відразу слід застосовувати в місцевих межах і не йти на співбесіду ні в яке посольство.

Слід пам’ятати, що найкращий експромт – це продумана домашня заготовка і ваші надії на власні артистичні дані під час імпровізації перед відмінно освіченим і тренованим візовим офіцером можливо приведуть вас на великий екран, але не в Америку за отриманою за всіма правилами візі.

Які питання ви можете отримати під час інтерв’ю

(Плюс деякі можливі ваші відповіді) –

Why do you want to travel to the USA?

I want to visit such places as New York, Washington, Los Angeles.

If possible I will also like to visit Chicago.

Why do you want to visit at this time?

I am planning to visit the USA in the summer month as I am free at that time and the weather is good for tourism. I am young and want to feel life fully.

How long will you stay in the US?

Two months.

Why do you want a 6-month visa? Can`t you finish your trip in a shorter time?

I want to know what is America in my own eyes, besides the US is a large country and there are a lot of places to see, so I would like to experience different places, perhaps I can realize a car trip across America.

Where will you stay in the USA?

At NN street, city, state, zip. Запам’ятайте адресу і озвучте її під час співбесіди.

How much do you expect the trip to cost?

My father pays for the trip, I suppose it may be about two thousand dollars without the flight cost.

Have you ever been abroad? Where and why?

Yes, I have. I visited Belarus for some sightseeing.

Do you work or study? Where and how long? Do you like your job/study?

I work. My job place is in a big construction company, I am ahead engineer and like my job a lot. I have been working there for about five years.

These are so-called “Question about nothing”.

How do you like today`s weather?
Oh, it`s absolutely disgusting, in my opinion.
How did you get to the embassy?
By car and it was not so easy to find a parking place, you know.

Ви можете отримати безпосередньо питання (як українською, так і англійською мовою) про якість ваших знань англійської мови. В цьому випадку слід розуміти, що візовий офіцер під час співбесіди послідовно визначає рівень вашої адекватності і чесності, наявність у вас приводів не стати нелегальним іммігрантом – Illegal immigrant і вашу фінансову спроможність, в контексті чого рівень ваших знань англійської мови є непрямим свідченням як якості професійної підготовки, так і особистих ваших достоїнств, що дозволили вивчити мову на рівні, придатній як мінімум для базового спілкування, Elementary або Pre-Intermediate. З огляду на все це, можна зробити висновок, що застосувати свої знання іноземної мови варто, але надмірна легкість в спілкуванні неминуче вкаже візовому офіцерові на вашу адаптивність в англомовному суспільстві і підвищену ймовірність нелегальної імміграції, відповідно розумна скромність при демонстрації своїх speaking skills безсумнівно піде вам на користь .

Підводячи підсумок, можна сказати, що принципово важливими під час інтерв’ю в посольстві є чесно надані вичерпні відомості про себе та супутніх фактах, викладених в доброзичливій і відкритої манері, така стратегія дозволить вам збільшити свої шанси на отримання візи в Америку до залежного від вас максимуму.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *