Найкращі університети з дистанційним навчанням (за кордоном)

Дистанційна освіта за кордоном – це прекрасний спосіб отримати якісні знання, продовжуючи працювати і вести звичний спосіб життя.

Сьогодні багато університетів пропонують курси з дистанційним навчанням, що набирають популярність серед прогресивної молоді всього світу.

Представляємо вам список кращих університетів США і Великобританії, які працюють за системою дистанційної освіти.

Топ-5 університетів США

1. Бостонський університет

Будучи одним з найбільших некомерційних ВНЗ США, університет розробив велику мережу вищої дистанційної освіти для студентів. Вуз пропонує дистанційне навчання за програмами бакалаврату, магістратури та навіть докторантури. Крім цього, тут можна дистанційно навчатися на дипломних та професійних сертифікатних курсах.
Навчання здійснюється за рахунок онлайн-лекцій, відео, інтерактивної анімації і дискусій. Університет є володарем престижних нагород в області дистанційної освіти – Sloan Consortium for Excellence in Institution-Wide Online Education і U.S. Distance Learning Association award for 21st Century Best Practices.

2. Флоридський університет

Вуз входить в Топ-20 кращих американських державних університетів, а університетське відділення дистанційного навчання вже має більш 330,000 випускників в 135 країнах.
Дистанційне навчання пропонується на рівні бакалаврату та магістратури в широкому ряді дисциплін, включаючи агрокультуру, інженерію, фармацевтику, бізнес-адміністрування і т.д. Вуз також проводить некомерційні курси і курси підвищення кваліфікації для кар’єрного просування працюючих професіоналів.

3. Аризонський державний університет

За даними U.S. News & World Report, університет є одним з найбільш інноваційних вузів США, які здійснюють якісну всебічну підтримку студентів. Відділення дистанційного навчання університету пропонує понад 100 програм бакалаврату та магістратури в різних областях, включаючи бізнес, соціальні науки, охорону здоров’я і т.д.

Сертифікатні онлайн-програми також проводяться на рівні бакалаврату та магістратури. Дистанційне навчання здійснюється на онлайн-платформі і передбачає близько 18 навчальних годин на тиждень.

4. Університет Вісконсин-Медісон

Система університету складається з  програм і курсів, які пропонуються на базі 25 кампусів. Тут проводяться програми бакалаврату, магістратури та не ступеневі Сертифікатні програми.

Здобути освіту можна в різних дисциплінах, включаючи комунікації, менеджмент, гуманітарні науки, політику і медсестринська справа. Найбільш затребуваними онлайн-програмами вузу є програми магістратури в галузі інженерії. Зокрема, тут дистанційно можна вивчати системи двигунів, інженерію стійких систем, комп’ютерну інженерію та інші дисципліни.

5. Державний університет Пенсильванії

Вуз є одним з найстаріших в Америці. З 1892 року тут почали пропонувати дистанційну освіта, яка тоді здійснювалося за коштами кореспонденції. У 1998 році вуз відкрив кампус Penn State World Campus, що став сучасною і універсальною онлайн-платформою для дистанційної освіти ..
Сьогодні університет пропонує більше 100  сертифікаційних онлайн-програм в галузі педагогіки, бізнесу, інженерії, технологій, охорони здоров’я та інших дисциплін. Вуз налічує понад 630,000 випускників по всьому світу, а дистанційне навчання тут не передбачає «відвідування» онлайн-лекцій в певний час і будується на індивідуальному складанні графіка занять.

Топ-5 університетів Великобританії з дистанційним навчанням

1. Ліверпульський університет

Вуз працює в кооперації з Laureate Online Education і, за даними Financial Times, є одним з лідируючих вузів світу, що пропонують дистанційну освіту. Всього тут пропонується 41 онлайн-програма в різних областях.

2. Університетський кампус Саффолк

Вуз відомий поєднанням сучасних методів навчання і залученням до роботи висококваліфікованих педагогів, а також активною співпрацею з іншими університетами Великобританії та світу.

Вуз пропонує 22 програми дистанційного навчання, які відрізняються індивідуальною увагою до студентів і можливістю регулярного контактування з викладачами. На рівні бакалаврату та магістратури ВНЗ пропонує навчання в сфері прикладних соціальних наук, мистецтв, гуманітарних наук, бізнесу, охорони здоров’я, технологій, наук і т.д.

3. Університет Англія Раскін

Вуз існує вже понад 150 років. Сьогодні університет навчає 31,000 місцевих і європейських студентів і 1,700 іноземців, і є одним з найбільших вузів Східної Англії.

Навчання пропонується на рівні бакалаврату та магістратури, також видаються професійні кваліфікації. Дистанційно можна вивчати такі предмети, як менеджмент і проектний менеджмент, право і гуманітарні науки, кримінологія, бізнес, комунікації і т.д.

4. Школа сходознавства і африканістики

Школа входить до складу Лондонського університету і є єдиним вищим навчальним закладом в Великобританії, що спеціалізується на вивченні Азії, Африки, Близького і Середнього Сходу. Тут пропонується 51 курс дистанційного навчання в різних дисциплінах, включаючи фінанси, міжнародний менеджмент, соціальні науки, маркетинг, науки про навколишнє середовище і гуманітарні науки.

5. Манчестерський університет

Університет є одним з найвідоміших вузів Великобританії і існує вже понад 180 років. Сьогодні тут здобуває освіту понад 40,000 студентів з 154 країн світу.

Дистанційне навчання пропонується на базі більшості відділень університету і охоплює велику кількість дисциплін, включаючи педагогіку, охорону здоров’я, соціальну роботу, математику, інженерію, медичну юриспруденцію, менеджмент, інформаційні системи, бізнес, бухгалтерську справу, стоматологію і ін.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *