Гарвард. Все, що про нього може цікавити.

Гарвардський університет (Harvard University) – один з найвідоміших університетів не тільки Америки, але й усього світу. Головні переваги університету – високий рівень викладання, відмінна матеріально-технічна база, яка вважається однією з кращих в світі, орієнтування на практику, професіоналізм викладачів, які залучають знанням предмета і блискучими лекторської здібностями, а не тільки вченим ступенем.

Тип: приватний університет
Початок навчання 6 серпня

Гарвард ціна

Бакалаврат 68 875 $ в рік
Магістратура: 73 000 $ в рік
МВА: 106 800 $ у рік

Гарвард герб

Гарвардський університет

Щороку Гарвардський університет (Harvard University) розглядає 30 000 заявок, але поступає на навчання в Гарвард всього лише 6% бажаючих. І все ж, не з чуток знаємо, що отримати освіту в Гарвардському університеті можливо! Правда, відкриті двері не для всіх. Цей ВНЗ запрошує тільки найталановитіших, цілеспрямованих і творчих молодих людей з активною життєвою позицією. Але навіть, якщо у Вас не вийшло в перший раз вступити на навчання в Harvard University, не втрачайте надію, вчитися ніколи не пізно! До речі, найстаршому студенту Гарварда – 89 років!

Гарвардський університет, заснований в 1636 році, по праву вважається одним з кращих університетів світу. Він має у своєму розпорядженні найбільший в світі бюджет серед освітніх закладів. Студенти, які отримують вищу освіту в Гарварді, мають доступ до більш ніж 16 млн. книг університетської бібліотеки, яка вважається найбагатшою академічною і третьою за величиною в Америці. 47 лауреатів Нобелівської і 48 Пулітцерівської премій є студентами, випускниками, викладачами або співробітниками Гарварда. За даними Forbes, університет лідирує в країні за кількістю мільярдерів серед випускників. Вищу освіту в Гарвардському університеті отримали 8 президентів США, серед яких Теодор Рузвельт, Джон Кеннеді, Джордж Буш, Барак Обама. Випускниками також є Біл Гейтс, Філліп Кауфман, Метт Деймон, Марк Цуккерберг і інші. Багато українських діячів теж проходили навчання в Гарварді: Орест Субтельний, Григорій Грабович, Юрій Шевчук. Гарвард славиться викладацьким складом: близько 2100 професорів, викладачів, інструкторів. Всього в університеті навчаються близько 6,5 тисяч студентів і 12,5 тисячі аспірантів. Університет має в своєму розпорядженні цілий парк Гарвард Ярд, де і зосереджені головний кампус університету, центральні адміністративні будівлі, університетські бібліотеки, більшість студентських апартаментів, меморіальна церква.

Розташування

Гарвардський університет розташувався в місті Кембридж, який входить до складу Бостона, штат Массачусетс. Кембридж по праву вважають студентським містом – це будинок для двох найвідоміших американських ВНЗ: тут мешкають студенти, які здобувають освіту в Гарвардському університеті і Массачусетському технологічному інституті, також тут розмістилися понад десять інших коледжів і шкіл.

У Кембриджі створені всі умови для комфортного студентського життя: гральні-автомати, кафе і ресторанчики, книжкові магазини, де можна купити або здати старі підручники, уздовж вулиць проїжджають велосипедисти, грають вуличні музиканти. У Кембриджі протікає річка Чарльз, де регулярно проводяться престижні змагання з веслування. Влітку всі стіни навчальних закладів з червоної цегли завиває плющ, рослина, яке асоціюється з вищою освітою в Америці.

Проживання у Гарвардському університеті

Якщо Ви вирішили отримати вищу освіту в США, в Гарварді, то приємним буде той факт, що майже всі студенти університету, які приїхали на навчання в Гарвард, вже з першого курсу живуть в гуртожитках, переважно розташованих в Гарвард Ярд. Крім того, кращих студентів розселяють в, так звані, «дома». На півдні парку Гарвард Ярд розташовуються 9 будинків River House, недалеко від парку – 3 будинки Quad House. 13-й будинок, Dudley House, – практично нежитловий і використовується для зборів і адміністративних зустрічей.

Напрямки навчання у Гарвардському університеті

Навчання в Гарварді проводиться в 12 коледжах. Вища освіта в Гарвардському університеті пропонується за такими основними напрямками:

Мистецтво і наука
бізнес
Стоматологія
Дизайн
богослов’я
Освіта
Інженерія
управління
Політологія
Законодавство
Медицина
Охорона здоров’я

Слід зазначити, що найбільш популярними вважаються юриспруденція, політологія, бізнес. Дуже багато розробок і досягнень в галузі медицини.

Як вступити в Гарвард

Для надходження на навчання в Гарвард необхідно дотримуватися таких вимог:

Заява на вступ
75% оплати вступного внеску або запит про його скасування
Бали за іспитами SAT або ACT
Зазвичай 2 предметних тести SAT (бажано один з яких з математичного циклу)
Атестат про повну загальну середню освіту (з додатком)
Два рекомендаційних листи від вчителів (бажано, щоб це були листи від відомих осіб, добре б від випускників того ж Гарварду)
Мотиваційний лист
Додаткові матеріали (наукові, дослідницькі, художні роботи)

Але головне, це довести що Ви – унікальна особистість. Дуже допоможе участь в міжнародних проектах, дослідженнях і т.д. Великою перевагою є досвід роботи, бажано в міжнародних компаніях.

Середня вартість навчання в Гарварді – 60 тисяч доларів за навчання, проживання, харчування. Варто зазначити, що понад 65% студентів університету отримують фінансову допомогу. Так, середній грант 2014 року – 46 млн. Доларів. Допомога має на увазі не тільки отримання стипендій, грантів, позик, але і можливість працювати при університеті.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *