Як вчити англійську по серіалах і фільмах?

Давно відомо, що вивчення англійської за фільмами і серіалами приносить хороші результати. Між іншим, цей спосіб повинен сподобається кіноманам, які не бояться труднощів. Адже такий метод вивчення англійської здається простим лише на перший погляд. У цій статті ви дізнаєтеся кілька технік, які допоможуть вам розвинути listening і «роздути» словниковий запас. А в кінці – підбірочка серіалів Netflix для перегляду в оригіналі.

Серіали і фільми англійською мовою

Погодьтеся, що пошук улюбленого фільму з англійськими субтитрами через пошукові системи, та ще й в хорошій якості і без набридливої реклами – це виснажливе заняття.

Чому вчити англійську за фільмами і серіалами ефективно?

При перегляді улюблених фільмів і ситкомів ви не втомлюєтеся так швидко, як під час виконання граматичних вправ. І якщо фільм дійсно улюблений – розбір діалогів не буде в тягар.
Розуміння іноземної мови на слух є одним з головних етапів у вивченні англійської. Перегляд автентичних матеріалів – що може бути корисніше і цікавіше?
У серіалах і фільмах величезна кількість фразових дієслів і слів з вокабуляра середньостатистичного американця чи англійця. У художніх творах і граматичних підручниках вони зустрічаються набагато рідше. Але ж їх знання і відрізняє людину, для якої англійська не є рідною, від носія мови.
Перегляд зарубіжних фільмів і серіалів знайомить зі звичаями і традиціями американців і англійців.

Як же працювати з фільмами і серіалами без перекладу? При вивченні англійської мови за допомогою відео виникає безліч питань. Чи потрібно включати субтитри? Чи необхідно розбирати чергову серію мильної опери чи детектива, або нові фрази і слова запам’ятаються самі собою?

Як правильно розбирати відео

Після перегляду фільму або серіалу (бажано на наступний день) виберіть шматок відео, який ви б хотіли розібрати.
Випишіть незнайомі слова в контексті (приміром, не suicide, а commit suicide).
Поруч напишіть свої приклади з новими лексичними одиницями. Розбір вважається закінченим лише тоді, коли для вас не залишилося незнайомих або незрозумілих фраз в відео.
Мінус – на повноцінний розбір одного фільму або серії серіалу піде не один день. Але ваші старання окупляться швидше, ніж якби ви просто дивилися улюблений серіал англійською, майже нічого не розуміючи.

Для швидкого оволодіння англійською рекомендуємо техніку Shadowing. Її суть полягає в багаторазовому повторенні автентичної мови за диктором. Метод розвиває розуміння на слух, покращує вимову і допомагає запам’ятати навіть складні граматичні конструкції і фрази. Візьміть шматочок фільму або серіалу, тривалістю 3-5 хвилин, і повторюйте за героями кожну фразу. При цьому намагайтеся вловити темп мови акторів і інтонацію. Повторіть 3-7 разів, поки не запам’ятаєте основні фрази і граматичні конструкції.

Підбірка серіалів для вивчення англійської

Для початківців радимо «Extra», розроблений британським телеканалом «Channel 4». Це легкий і забавний серіал, який дозволить вам швидко заповнити прогалини шкільної програми з англійської мови.

«Desperate Housewives». Цікавий сюжет, доповнений розміреним темпом мови і повсякденною лексикою став причиною того, що англійська мова за серіалом «Відчайдушні домогосподарки» вивчають багато студентів. Займатися по ньому можна з твердого Pre-Intermediate.

«Gossip Girl». Серіал «Пліткарка» розповість вам про життя багатої молоді. Велика кількість діалогів, при цьому актори розмовляють в середньому темпі. Якщо для вас попередній варіант виявився занадто простим, то цей серіал підійде ідеально.

Не можна не згадати про культоввий серіал «Friends». Однак починати стежити за життям шести друзів з Нью-Йорка можна з рівня Intermediate або Upper-Intermediate. Герої розмовляють в досить швидкому темпі, тому сенс фраз може вислизати від студентів з більш низьким рівнем. Не забувайте, що це комедійний ситком. Більшість жартів засноване на грі слів, розуміння якої може викликати труднощі.

Добірка фільмів для вивчення англійської

Любителям Джона Траволти, мова якого дуже зрозуміла і виразна, радимо подивитися фільм «Face / Off» ( «Без обличчя»). Суміш бойовика з трилером і прекрасний американський акцент – perfect!

«Runaway Bride» ( «Наречена, що втекла») – добрий сімейний фільм, який дозволить вам вивчити кілька десятків корисних фраз і виразів.

«Click» ( «Клік: З пультом по життю») – легкий фільм зі змістом. Якщо ваша кохана людина вивчає англійську, ви можете разом подивитися фільм. Запевняємо, що вам буде що обговорити після фінальних титрів.

«A Little Bit of Heaven» ( «Головне – не боятися!») – ця життєстверджуюча картина навчить вас висловлювати свої емоції і почуття на англійській мові.

«Marley & Me» ( «Марлі і я») – цікавий фільм, який сподобається не тільки любителям тварин, але і романтичних історій.

«Home Alone» («Один вдома») – цей фільм можна переглядати нескінченно. Картина насичена гумором і корисними фразами. Тут немає пишномовних слів, тільки корисна лексика для побутового спілкування.

Любителям фентезі різного віку сподобається серія фільмів про Гаррі Поттера. Складність мови зростає з кожною кінокартиною, що буде дуже корисно людям, які бажають поліпшити словниковий запас в найкоротші терміни. Велика кількість діалогів на британській англійській дозволить підготуватися до поїздки в Лондон, наприклад.

30 серіалів Netflix для прокачування англійської

Orange is the New Black (Помаранчевий – хіт сезону). Цей серіал входить в список найбільш рейтингових, і ви напевно про нього чули. Життя в жіночих тюрмах – тема досить специфічна, але творці серіалу зуміли майстерно її зобразити і розкрити на широку аудиторію.

Maniac (Маніяк). Вчений розробив в лабораторії експериментальний препарат від шизофренії. Пара головних героїв вирішує скористатися цим шансом, але у ліків є побічні ефекти, і про них хворих попереджати не стали.

Girlboss (Начальниця). Головна героїня серіалу була дівчиною-бунтарка, яка не брала офісну культуру, не вірила в американську мрію і яку нудило від західного культу кар’єри. При цьому сама вона була звичайною дівчиною з побутовими проблемами. Саме була, тому що тепер вона одна домоглася успіху і стала дуже впливовою людиною. Як це сталося і що з нею сталося далі, розповість серіал.

13 Reasons Why (13 Причин чому). Без серіалу для підлітків подбірка точно не була б повною. Банальну тема розкрили за допомогою небанального сюжету, і завдяки гарній роботі команди авторів за життям американських підлітків цікаво спостерігати навіть дорослим.

Easy (Простіше простого). Чикаго. Вісім головних героїв з абсолютно різними історіями. І дуже багато сексу.

The Crown (Корона). Нескладно здогадатися, про корону якої країни йдеться. Звичайно, це Великобританія. Дії відбуваються в середині 20-го століття, за часів правління молодий Єлизавети Другої. Що досить оригінально, адже життя королівської знаті нам зазвичай показують за часів замків, лицарів і междуусобних воєн.

House of Cards (Картковий будиночок). Боротьба за владу в американській політиці в самому розпалі. Скандали, обман, брудні чутки, змова – вищий світ не погребує скористатися будь-якою зброєю, щоб роздобути місце в уряді.

Daredevil (Шибайголова). Якщо вам подобається тема супергероїв, а Marvel і DC вже весь переглянули, ось вам інший, не такий попсовий серіал. Поки інших супергероїв потрібні надздібності, герой цього серіалу, навпаки, має вагомий недолік. Після нещасного випадку він осліп, але зате у нього посилилися інші почуття, в тому числі і почуття справедливості. Тому тепер він міської герой і борець зі злочинністю.

Lilyhammer (Ліллехаммер). Головний герой цього серіалу – якраз той злочинець, з яким боровся б Шибайголова. Тільки їм не судилося перетнутися. Вони живуть не тільки в різних кіновсесвіту, але і в різних країнах. Колишній член мафії здав свого боса і втік від розправи сім’ї в Норвегію. Тільки там він замість того, щоб залягти на дно, створює власну кримінальну імперію.

Dark (Темрява). Чотири сім’ї, чотири пов’язаних сюжетних лінії. Їх усіх об’єднує тьма. І кожна з сімей пережила те, про що страшно навіть говорити.

Chilling Adventures of Sabrina (пригоди Сабріни). Молода дівчина раптово розкриває в собі здатності відьми. Все життя вона прожила, будучи звичайною людиною, і тепер повинна зробити вибір. Примкнути до сил зла або залишитися звичайною дівчиною. Сабріна вибирає темну сторону, але внутрішні протиріччя не дозволяють їй творити зло. Як вона буде з цим жити, розповість серіал.

Black Mirror (Чорне дзеркало). Покохала багатьом картина, який ви неодмінно зустрінете майже в кожній збірці цікавих серіалів. Серії не пов’язані між собою, їх можна дивитися окремо. Кожна з них розкриває проблеми і вади сучасності, в оригінальній формі висміюючи образ життя людини двадцять першого століття.

Love, Death & Robots (Любов, смерть і роботи). Сподобалося Чорне дзеркало? Тоді вам може сподобатися і цей серіал. У ньому теж в невеликих, не пов’язаних між собою серіями, розкриваються побутові теми. Знятий за все один сезон, а самі серії зазвичай тривають до п’ятнадцяти хвилин. Але, як то кажуть, хорошого потрохи. Ах так, це мультик.

kinopoisk.ru

Sense8 (Восьме почуття). Вісім людей живуть в різних країнах і розмовляють різними мовами і не знайомі один з одним особисто. Що їх пов’язує? Невидима сила. Ментальний зв’язок міцніше тієї, що у матері з дитиною. Вони вміють відчувати емоції один одного і навіть переймати один в одного навички. Тільки от інші люди вважають їх загрозою, і тепер їм доведеться об’єднатися.

Bloodline (Родовід). Звичайна сім’я середнього класу. Все у них добре, благополуччя і ідилія. Здавалося б, що може піти не так? Життя сімейці вирішив зіпсувати молодший брат, який готується помститися за дитячі образи. Перша серія покаже, що сталося, а залишився серіал пояснить, чому.

Dogs (Собаки). Мало хто може гідно оцінити документалку. Зазвичай це досить нудно. Але тут собаки. А це вже плюс сто до привабливості серіалу. Серіал розповість історію собак і їхніх взаємин з двоногими.

Стаття підійшла до кінця і ми сподіваємося, що ви отримали для себе корисну інформацію. Вивчайте англійську з задоволенням, вибирайте фільми і серіали правильно, і результат не змусить себе чекати! Успіхів і приємних вам фільмів, друзі! Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *