Цікаві факти про кожен з 50 американських штатів

Сполучені Штати Америки – цілісна держава, яку було поділено на 50 автономних штатів. Кожен з них має право приймати власні закони, а ще про багатьох з них є цікаві стереотипи. Давайте сьогодні зануримося в американську культуру і дізнаємося щось новеньке.

Алабама – лідер в змаганнях по футболу серед коледжів, а також вона є єдиним штатом, офіційний напій якого – алкогольний напій (Alabama Fine Whiskey).

Аляска віддалена від основної частини Сполучених Штатів, і це найхолодніший штат. Напевно тому саме там реєструється найбільша кількість самогубств на душу населення.

Арізона виробляє величезну кількість бавовни і міді. А ще тут знаходиться Гранд Каньйон. А ще за законами штату ви можете сісти в тюрму за зрізання кактусів.

Арканзас – єдиний штат, де будь-який турист може легально спробувати себе у видобутку алмазів. Там вони з’являються природним чином в районі вулканічного джерела. Всі алмази, які вам вдасться знайти, тільки ваші.

Каліфорнія – місце, де знімаються голлівудські фільми, і найбагатший штат. Якби вона відокремилася в окрему державу, то стала б восьмою економікою в світі, випередивши Росію та Індію. А ще в цьому штаті реєструється рекордна кількість свідчень про НЛО.

Колорадо – штат перфекціоніста. Його кордони ідеально рівно вписуються в прямокутник (ну, майже ідеально). Чим тут можна зайнятися крім милування картою? Лижі.

Коннектикут – місце, яке вважається батьківщиною американського гамбургера.

Делавер – найкраща офшорна зона в Америці. Закони цього штату про оподаткування – найбільш лояльні по відношенню до власників компаній. А ще тут щорічно проводяться гонки NASCAR.

Флорида – єдина територія, на якій можна зустріти крокодилів і алігаторів разом (так, це різні тварини, які, до того ж, живуть в різних частинах планети). Тут також розташований Діснейленд в Орландо.

Джорджія – штат, назва якого англійською звучить так само, як Грузія (Georgia). Тут ростуть найсмачніші в Америці персики.

Гаваї – серфінг. А якщо не з очевидного, то через віддаленість від континенту тут найдорожча електрика і, як результат, високий рівень використання природних джерел енергії. Ще тут збереглася своя особлива гавайський мова.

Айдахо – штат з найбільшою кількістю гарячих джерел, який також прославився вирощуваною тут картоплею.

Іллінойс – штат з найбільшою кількістю людей, замішаних в організованій злочинності, на душу населення. Часи панування мафії пройшли, а столиця злочинності залишилася там же.

Індіана – батьківщина попкорна і місце, де проводяться гонки Indianapolis 500.

Айова – місце кукурудзи та мамонтів (в тутешніх музеях у вас величезний шанс побачити справжні кістки мамонта).

Канзас – штат, який вирощує одну п’яту всієї виробленої в Сполучених Штатах пшениці. Ще він є батьківщиною для Дороті Гейл ( «Чарівники з країни Оз»).

Кентуккі – штат, в якому зберігаються найбільші запаси американського золота. Форт-Нокс знаходиться тут.

Луїзіана – найбільша ферма раків. Близько 90% раків на світовому ринку зросли в Луїзіані. Ще штат відомий своїм щорічним двотижневим фестивалем Mardi Gras.

Мен – самий законослухняний штат. Притому, що Америка є першою в світі країною за кількістю ув’язнених на душу населення, в цьому окремому штаті показники злочинності найнижчі.

Меріленд – найбагатший штат, якщо відштовхуватися від середнього доходу на одне домогосподарство.

Массачусетс – штат лихачів. Тут виписують найбільшу кількість штрафів за перевищення швидкості.

Мічиган – штат магії. Принаймні вони самі вважають саме так, і на підтвердження свого статусу проводять чотириденний конгрес, присвячений магії.

Міннесота – найбільший в Америці торговий центр.

Міссісіпі – штат, відомий в першу чергу завдяки однойменній річці. Вона входить в список найдовших річок в світі і є другою за довжиною в США.

Міссурі – батьківщина пива Budveiser і величезної кількості торнадо.

Монтана – штат з найбільшою площею, що належить державі. Тут величезна кількість національних парків і заповідників.

Небраска – штат, який виробляє більшу частину червоної яловичини. Тієї самої, яка йде на стейки.

Невада – світова столиця казино і місце, де було проведено найбільше випробування ядерної зброї. Ще тут найбільше гірських ланцюгів серед інших американських штатів.

Новий Гемпшир – тут знаходиться найстаріша будівля, яка працює в штаті.

Нью Джерсі – штат з найбільшою популяцією коней. А ще тут є вулкан. Він не активний, і завдяки або всупереч цим фактом, привертає багато туристів.

Нью Мехіко – місце з красивою природою і високими мальовничими горами.

Нью-Йорк – тут розташовується однойменне місто, яке є найбільш населеним американським містом. Причому з великим відривом, адже тут живе більше ніж в два рази більше людей, ніж в наступному за ним Лос-Анжелесом, причому більше третини населення міста є уродженцями інших країн.

Північна Кароліна – ще один штат, який прославився своєю картоплею. З несподіваних фактів: тут народилося найбільша кількість фіналістів пісенного шоу American Idol.

Північна Дакота – тут ростуть соняшники. Багато соняшників. І тут же побудовано величезну кількість ранчо.

Огайо – штат, який займає перше місце з виробництва швейцарського сиру, також відомий завдяки найбільшому в світі музею рок-н-ролу.

Оклахома – ще один штат, відомий за своїми частіших і потужними торнадо.

Орегон – місцева столиця крафтового пива і ЛГБТ. Через це сайт знайомств OKCupid навіть відмовився реєструвати нових користувачів з Орегона.

Пенсільванія – штат, назва яку практично неможливо правильно написати з першого разу (Pennsylvania). Навіть в Конституції штату використовуються два різних варіанти: з одного n на початку і з дубльованої.

Род Айленд – найменший штат з найдовшим повною назвою (State of Rhode Island and Providence Plantations). Тут – найвищий рівень вживання алкоголю і марихуани по США.

Південна Кароліна – місце, де можна знайти одне з найстаріших дерев на планеті, The Angel Oak. Але якщо ви не фанат природи, то тут же розташовуються красиві пляжі уздовж всієї території штату.

Південна Дакота – тут розташований один з природних символів США – гора Rushmore. Та, де висічені в камені чотири президенти.

Теннессі – тут народився і помер засновник Jack Daniel’s.

Техас – колишня територія Мексики, що прославилася ковбоями, дуелями і іншими принадами дикого заходу, зображеним у вестернах.

Юта – тут було знайдено найбільше останків динозаврів часів юрського періоду, а ще цей штат вважається штатом молодих освічених людей завдяки низькому середнім віком населення і високому рівню грамотності.

Вермонт – ще один «розумний» штат. За даними одного дослідження, цей штат дійсно вважається найрозумнішим по 21 критерію.

Вірджинія – самий патріотичний штат. І це не просто стереотип, а соціологічно підтверджений факт.

Вашингтон – найбільший нерелігійний штат в католицькій Америці. І, до речі, тут немає столиці Сполучених Штатів. Однойменне місто не належить до жодного зі штатів, а утворює федеральний округ Колумбія.

Західна Вірджинія – місце, відоме завдяки готелю Greenbrier Hotel. Цей готель користується великою популярністю серед чиновників, і більше половини всіх президентів хоча б раз ночували тут.

Вісконсін – ще один штат, який прославився своїм сиром. Багатьом відомий факт про цей штат, мовляв, його символом стала пластиковий птах – рожевий фламінго. Насправді це фейк. Хоч і забавний.

Вайомінг – штат, який витрачає найбільше бензину. Найбільше відомий завдяки своїм горам і національному парку Yellowstone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *