Популярні слова молодіжного сленгу

Якщо Ви теж не зовсім розумієте сучасну молодь, то Вам потрібно якомога швидше ознайомитися зі списком найпопулярніших молодіжних слів. Нові реалії показують величезний відсоток запозичення англіцизмів в українську мову у сьогоднішніх підлітків. Ось найпопулярніші вираження.

Ти мій краш

У перекладі з англійської слово crush означає «тріснути, розбити». У сленгу підлітків воно також схоже зі значенням слова «улюблений». Найчастіше мова йде про невзаємну і таємну закоханість, про яку дівчина розповідає своїй подружці. Краш часто називають відомих особистостей, за якими сходять з розуму мільйони.

Крінж

За змістом слово «крінж» близьке до вислову«іспанський сором». Відповідно, це почуття сорому за дію іншої людини, яке перебільшено в кілька разів. З’явився навіть похідний прикметник, утворений від слова «крінж», – крінжовий. Якщо Ви почуєте, що у вас щось крінжовое, це означає – вашому співрозмовнику щось зовсім не подобається.

Вайб

Дослівно слово перекладається як «вібрація», але має на увазі під собою особливу атмосферу від конкретного місця, події або людини. Своїми особливими Вайбами часто запам’ятовуються концерти різних музикантів. Грубо кажучи, різноманітна атмосфера, яка властива конкретному виконавцю: душевна, скута, розслаблена і т.д.

Рофл

І тут ми знову повертаємося до англійської мови. Слово ROFL є абревіатурою Rolling On the Floor Laughing («Катаюся по підлозі від сміху»). Нескладно здогадатися, що слово «рофл» пов’язане з чимось смішним. Зараз ним називають будь-який прикол, смішну ситуацію або просто жарт. Також є утворене від нього дієслово «рофлити» – «жартувати».

Факап або фейл

По суті це два слова синоніма. Fail дослівно означає «помилка, невдача». Fuck up походить від більш нецензурного англійського виразу зі схожим змістом. Буквально це означає колосальний провал, потужний промах, невдачу. Також можна щось «зафакапити», тобто зіпсувати.

Бенгер

Таким словом часто називають текст або мелодію пісні, яка засіла в голові. Рекламні відео часто вдаються до створення бенгерів, щоб в думках потенційних покупців постійно був їхній продукт. Саме слово походить від англійського дієслова bang («вдарити, хіт»). Сучасна музика кишить бенгерами, але не варто забувати, що безсмертні хіти, які знають мільйони, теж входять в цю категорію. Виходить, Моргенштерн і Фреді Меркьюрі десь все ж зустрілися …

Агритись

Агритися (агро, агр)

Злитися, сердитися, піддаватися на будь-чиї провокації і відповідати агресією.

Агрити

Провокувати когось на агресію.
в грі Стимулювати ворога на напад.

походження
Від англійського «aggression» – агресія

Бро

Скорочення від англ. Brother – брат) –  американський жаргонізм, найближчий за змістом до українського «братан” (не найближчий кровний родич, а кореш, друган). Зазвичай «бро» – це друг або малознайома людина, яка викликає симпатію або зовсім незнайома.

Пофіксити

Пофіксити (англ. Fix – виправляти) – виправити дрібну помилку в програмі або змінити один з параметрів системи так, щоб вона стала краще працювати.

Хейтер

Хейтер (англ. Hate – ненавидіти) – запеклий противник чого-небудь або кого-небудь. Спочатку вживалося в текстах виконавців реп-музики по відношенню до людей, що висловлюють негативні думки з приводу творчості виконавця, але поступово увійшло у вжиток і в інших сферах спілкування. Відмінною особливістю Хейтер є неконструктивна критика, необгрунтована емоційна неприязнь.

Чітер

Чітер (англ. Cheater – шахрай) – людина, що використовує спеціальні програмні коди для присвоювання нечесних переваг перед гравцями, що грають за правилами; в реальному житті – обманщик, людина, що користується шпаргалкою, підробляє документи тощо.

Донейшн

Донейшн (від англ. «To donate» – жертвувати, дарувати) – пожертвування, надання матеріальної допомоги.

Слово виникло з ігрового середовища і означало пожертвування адміністратором ігрового сервера грошей.

Ізі

Ізі (від англ. «Easy» – просто, легко) – на мові підлітків означає простоту і легкість.

Лойс

Аналог слова «лайк», що означає в Інтернет-середовищі «Мені подобається» (зображується у вигляді сердечка, руки з піднятим догори великим пальцем, або у вигляді піктограми з написом «Like», «Мені подобається»). Його використовують для оцінки контенту.

З’явилося в результаті помилки або навмисного спотворення слова «like».

Свайпати

Свайпати (від англ. «To swype» – ковзати, проводити, не відриваючи) – ковзати пальцем по екрану. Слово «свайп» прийшло до нас з появою сенсорних екранів. Воно позначає жест, коли користувач смартфона або планшета прикладає палець до екрану і, не відриваючи, ковзає ним в потрібному напрямку.

Так, за допомогою свайпа ми виводимо гаджети з режиму блокування. Також свайп допомагає гортати сторінки в деяких електронних книгах.

Шеймити

ШЕЙМИТИ (від англ. «to shame» — соромити, ганьбити) — критикувати, засуджувати поведінку, зазвичай в Інтернеті. Найбільш відомі форми:

  • бодішеймінг (від англ. «body» — тіло) — дискримінація тих, хто не вписується в загальноприйняті стандарти краси (наприклад, цькування людей із зайвою вагою);
  • слатшеймінг (від англ. «slut» — «шльондра») — це присоромлення дівчат і жінок (здебільшого) за їхню сексуальну активність або ж за зовнішній вигляд чи поведінку, які асоціюються з сексуальною активністю.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *